چقدر از حقوق خود در سفرهای هوایی باخبر هستید؟
هواپیما بعنوان یکی از رایجترین وسایل حمل و نقل سهمی کمتر از یک درصد از کل حجم حمل و نقل مسافر در کشور را داراست، اما با این حال مدتهاست که میزان سفرهای هوایی به دلیل نداشتن وقت کافی و نیاز به سفرهای کوتاه افزایش پیدا کرده است و این موضوع اهمیت آگاهی از حقوق مسافران سفرهای هوایی را بیش از پیش نمایان میکند. سازمان هواپیمایی کشوری دستورالعملهایی تدوین کرده است که طبق آن ایرلاینها موظف هستند خدمات و سرویسهای مناسبی را به مسافران خود ارائه دهند و هدف از آن نیز تامین رضایت مسافران هوایی هست.
همراه عمونوروز باشید تا با هم برخی از پرکاربردترین حقوق مسافران در سفرهای هوایی را مرور کنیم.
تاخیر در پرواز
در صورت تاخیر پرواز نماینده شرکت هواپیمایی باید در بین مسافران حضور پیدا کرده و دلیل و میزان تاخیر را به آنان توضیح دهد. همچنین از طریق سیستم اطلاعات پرواز، تاخیر در پرواز به تمام مسافران اطلاعرسانی شود. اگر تاخیر بیشتر از یک ساعت و کمتر از دو ساعت باشد ایرلاین موظف هست از مسافران پذیرایی نوع اول (میان وعده) داشته باشد و اگر تاخیر بیش از ۲ ساعت و کمتر از ۴ ساعت باشد، باید ضمن مهیا ساختن امکان برقراری تماس تلفنی برای مسافران در صورت درخواست کنسلی پرواز، وجه بلیط برگردانده شود.

گم شدن و آسیب دیدن وسایل
اگر بار مسافر دچار فقدان یا آسیب شود، مسافر باید قبل از ترک فرودگاه گزارش این مفقودی را به ایرلاین ارائه دهد تا ایرلاین با پرداخت جریمه، رضایت مسافر را فراهم کند.

ابطال پرواز
اگر به دلایل فنی و یا جوی پروازها کنسل شده و ابطال پرواز تا یک هفته قبل از زمان پرواز باشد، شرکت هواپیمایی باید وجه بلیط را بصورت کامل استرداد کند و اگر این زمان شش روز قبل از زمان پرواز باشد، علاوه بر استرداد وجه بلیط، باید خسارت این ابطال نیز به مسافر پرداخت شود.

عدم تبعیض
همهی مسافران باید به صورت یکسان از خدمات شرکت هواپیمایی استفاده کنند.

تغییر مسیر اجباری
شرکت هواپیمایی موظف هست که مسافران را به فرودگاه مبدا یا مقصد رسانده و اگر مسافر تصمیم بگیرد با وسایل نقلیه زمینی مثل اتوبوس و قطار به مقصد برسد، ایرلاین باید شرایط لازم را با پرداخت هزینه برای مسافر انجام دهد.
